Чи корисний оральний секс

Ставлення вчених до орального сексу зараз дуже неоднозначне. З одного боку, він може зробити жінок щасливіше, з іншого – збільшує вірогідність розвитку раку ротової порожнини.

Так, американські дослідники Гордон Геллап і Ребека Берч з Великобританії довели, що жінки, що регулярно практикують оральний секс, зазвичай трохи розумніші і набагато щасливіші за тих своїх одноліток, які від нього утримуються. Річ у тому, що в чоловічих сперматозоїдах знаходяться речовини, які піднімають настрій і покращують сон. Більше того, заспокійливий ефект від орального сексу зазвичай сильніший за пару пігулок антидепресантів, підкреслює газета The Daily Mail.

Проте експерти встановили, що цей ефект спостерігається тільки у жінок, які мають постійного статевого партнера. Якщо секс між чоловіком і жінкою відбувається вперше, то впливу на настрій партнерки він практично не має.

З іншого боку, дослідники з Мілуокі (США) виявили, що за останні декілька десятиліть в західних країнах різко виріс рівень захворюваності на рак ротової порожнини. Традиційно вважалося, що його поява пов’язана з палінням, але останніми роками кількість курців в США знижується, а ось кількість людей з таким діагнозом тільки росте. Дослідник Майкл Стадлер стверджує, що близько 60-80% випадків виникнення раку ротової порожнини та горла пов’язані з тим, що жінки занадто часто займаються оральним сексом.

Зараз в США спостерігається справжня епідемія цього виду ракових пухлин. Минулого року в країні зафіксували 15000 таких хворих. У період з 1988 по 2004 роки кількість пацієнтів з таким діагнозом виросла на 225%. Курців же рік від року стає тільки менше.

Так що загалом і в цілому відношення учених і медиків до орального сексу дуже неоднозначне. Єдиної думки щодо його безпеки, незважаючи на численні дослідження, як і раніше немає.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment