Здоров'я 

Інтимна гігієна

Питання інтимної гігієни дуже важливе. Не всі жінки ставляться до цієї теми серйозно. Адже від того, які засоби використовуються для інтимної гігієни, безпосередньо залежить жіноче здоров’я.

Лікарі-гінекологи проводять активну пропаганду серед своїх пацієнток, закликаючи їх відмовлятися від використання звичайного мила для догляду за делікатною зоною. Річ у тім, що мильна піна лужне середовище, а потрапляючи на статеві органи і в піхву вона руйнує природні бар’єри, що захищають статеві органи жінки від проникнення різних інфекцій.

Досить важливу роль в ефективності захисного бар’єру жіночої інтимної сфери грає кислотно-лужний баланс піхви. Коли він порушується це “руйнує” мікрофлору піхви, що служить відмінним “грунтом” для розвитку інфекцій. Особливе місце в підтримці “правильного” балансу в піхві займають лактобактерії, що виробляють молочну кислоту, яка до речі є одним з “захисників” жіночого здоров’я.

Для підтримки інтимної гігієни необхідно правильно підбирати засоби по догляду за делікатною зоною.
Нині будь-яка косметична фірма має у своїй лінії особливі косметичні засоби для інтимної гігієни. Тільки ось не всі підходять для частого використання.

За правилами використовувати інтимний засіб рекомендується не рідше двох разів на день: вранці після пробудження і увечері перед сном, та обов’язково – після статевого акту. Тобто засіб має бути максимально м’яким і повністю безпечним для мікрофлори піхви. Гінекологи рекомендують купувати засоби, що містять молочну кислоту. Причому купувати ці засоби необхідно в аптеках або ж в спеціалізованих магазинах, щоб звести до мінімуму ризик придбання неякісного засобу.

А тепер ознайомимося з тими засобами, які пропонує “інтимна” косметична індустрія жінкам.

Отже, найпоширеніший засіб для інтимної гігієни – гель. Він чудово підходить для тих панночок які випробовують дискомфорт після використання інших засобів “інтимної” лінії. Річ у тім, що гель не утворює щедрої піни і повністю змивається водою. Окрім цього, гелі містять безліч зволожуючих компонентів.

Не меншою популярністю користується серед жінок і серветки для інтимної гігієни. Вони гарно “виручають” в поїздках або ж в інших ситуаціях, коли немає можливості прийняти душ. І до складу серветок входить молочна кислота, а також зволожуючі олії.

Особи що ретельно стежать за своєю інтимною гігієною, вважають за краще також використовувати і спеціальні дезодоранти. Ці засоби не мають запаху, але допомагають усунути “природний” запах інтимної зони. Тільки застосовувати дезодорант можна лише після “інтимного” душу і аж ніяк не замінюючи його.

І пам’ятайте: тільки дотримання усіх рекомендацій інтимної гігієни і застосування “правильних” інтимних засобів гарантує вам захист від багатьох проблем з жіночим здоров’ям.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment