Секс 

10 фактів про жіночий оргазм

Говорять, Австрійська королева Марія Терезія (XVIII століття) страждала безпліддям. Звернувшись до придворного медика Вану Свайтену, вона отримала таку рекомендацію: “Клітор Вашої Величності має бути збуджений перед статевим актом”.

Навчившись досягати оргазму королева народила 16 дітей. А ось імператриця Катерина II Велика усім пам’ятається своїм невтомним сексуальним апетитом.

Думаючи про секс з жінкою, сильна половина людства найчастіше представляє самицю, готову до зносин у будь-який час і у будь-якому місці що заводиться з півоберту. Такий стереотип останнім часом нам нав’язується з екранів телевізорів і, якщо чесно, самим дівчатам додає немало комплексів. Але ми все ж переважно не ненаситні Катерини, а швидше Марії Терезії яким на шляху до оргазму потрібні учителі. Щоб краще пізнати жіночі секрети, читайте про особливості жіночого оргазму.

Довідка. Фізіологічно жіночий оргазм – це спазматичні скорочення м’язів входу піхви в кульмінаційний момент статевого акту. Вони можуть супроводжуватися сильними хвилями насолоди, що розходяться по усьому тілу.
Ви вже налаштувалися на потрібний лад? Тоді приступимо.

Самиця людини не так давно навчилася досягати оргазму. З точки зору біології, жіночий оргазм – рудимент, що дістався від природи, наприклад, як чоловічий сосок або як клітор (недопеніс). Тобто для того, щоб завагітніти і народити здорове потомство самкам ссавців (до яких належить людина) оргазм не потрібний. Чому все ж жінка навчилася його отримувати? Можливо, через розвиток духовності і усвідомленості людства. А може, для того щоб саме оргазмові відчуття вказали жінці на правильність вибору батька для своїх дітей.

Не всі жінки можуть отримувати оргазм. За статистикою 30-40% жінок або не отримують оргазму, або відчувають його дуже рідко. Навіть жінки з нормальною здатністю до сприйняття сексуальної насолоди отримують його не при кожному статевому акті. Сексологи вважають, що якщо до 20-23 років дівчина не відчула оргазму, – це норма то після 25 років при регулярному сексі відсутність сексуальної розрядки можна вважати порушенням.

Жіночий оргазм яскравіший і бурхливіший. Насправді жіночий оргазм складніший і фізіологічно, і психологічно. У психологічному плані якість оргазмових переживань дуже залежить від емоційного настрою. Якщо партнерка чимось стурбована, вона може і зовсім не досягти піку задоволення. У фізичному ж плані взагалі усе дуже заплутано і цікаво. Хоч би через те, що жінка теоретично може отримати декілька різних за тривалістю, силою, глибиною і гостротою видів оргазму : кліторний, вагінальний, матковий і оргазм точки G.

У жінки оргазм рідко настає на самому початку статевого життя. Для цього їй треба спочатку вивчити своє тіло, набути деякого сексуального досвіду. Тому часто дівчину без особливого досвіду сексуального життя буває складно довести до оргазму.

 Справжнє задоволення жінка може отримати тільки за наявності сильного кохання до партнера. Чоловікові з цим простіше, теоретично він може отримати насолоду з усім, що рухається, незалежно від своїх почуттів. Зате якщо жінки кого любить, то віддається повністю і насолода її при цьому невимовно велика.

Жінка може симулювати оргазм. Та так, що чоловіки вірять. В той же час важко уявити ситуацію, при якій у чоловіка б це вийшло. Як би не засуджувалася суспільством симуляція оргазму насправді в цій здатності є певна користь для людства: з одного боку, жінка цим підвищує чоловічу самооцінку, з іншої – репетирує справжнє переживання. Це як спроба розсмішити себе, спочатку видавивши з себе сміх.

При статевому акті енергія тече від чоловіка до жінки, а не навпаки. Саме тому жінка в ліжку витриваліша і може брати участь у більшій кількості статевих актів за ніч. Лише коханці, що досягли успіху в техніці тантричного сексу, здатні обмінюватися енергією не втрачаючи, а наповнюючи нею один одного.

Здатність переживати оргазм залежить від фази менструального циклу. Як правило, в середині циклу збудження сильніше. Це пов’язано з інстинктивною потребою зачинати потомство. У деякі фази циклу жінка може зовсім не хотіти сексу.

Жінки, як і чоловіки, здатні випробовувати оргазм уві сні. З точки зору сексології, це нормальне фізіологічне явище, непов’язане ні з еротичними снами ні з ритмом сексуального життя коли не спиш, ні з тим, чи займається жінка мастурбацією або ні.

Жінка здатна переживати по декілька оргазмів через короткі проміжки часу. У сексології це явище називається множинним оргазмом і пояснюється тим, що деякий час після оргазму зберігається сексуальне збудження (плато). У цей момент можливі повторні розрядки. Деякі сексологи вважають, що це не декілька оргазмів а один затяжний. Він може тривати від декількох хвилин до півтори години. Але нам-то яка різниця, як це називається. Головне, що з чоловіків на таке здатні лише одиниці, тоді як жінок таких за статистикою 17%.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment